Castraten · Duncan

29-02-2016 is Duncan geboren. Lees hieronder het verhaal.

Damon & Fairlane

   

29-02-2016 ochtend om 09:00 begon Fairlane met bevallen. Helemaal voorbereid en in de wolken zijn we bij haar gebleven. Na een uur boven op de kitten kamer te zijn geweest tegen haar zin in hebben we haar laten lopen en is ze beneden verder gegaan met bevallen.

De weeën waren sterk en volgde elkaar snel op alleen bleven de pers weeën uit. Het was haar eerste nestje, dus dan kan het allemaal wat langer duren, wij wilde haar dus wel rustig de tijd geven. Na een paar uur alleen maar weeën hebben we besloten samen met onze dierenarts haar een wee opwekker te geven en dan zou er na 30 minuten een kitten geboren moeten worden. Daarna zouden de andere twee kittens die we op de echo gezien hadden snel volgen. Mocht er niks gebeuren moesten we naar de dierenarts komen.

Na 40 minuten was er nog niks behalve weeën die een stuk sterker waren, maar persweeën bleven alsnog uit. Dus toch maar naar de dierenarts. Daar werd er meteen haast achter alles gezet en werd er een röntgenfoto gemaakt en daarop was één mega kitten te zien die ook was overleden volgens de dierenarts, vanwege de rare vorm van het hoofd.

 

(links van de benen kan je de schedel zien met de ruggengraat naar beneden)

Ze zou dit kitten er nooit zelf uit kunnen krijgen dus dat werd een keizersnee. 5 minuten later lag Fairlane op de operatie tafel. Na een half uurtje kwam de assistent met een klein zwart/grijs manneke aan, het leefde!! En was gezond!! Wat een wonder!!! De foto klopte dus niet, daar was geen misvormde kitten op de zien, maar een gezond kitten en restjes van zijn broertjes en zusjes (klink luguber, maar dat is de natuur) De andere kittens waren al eerder overleden en waren al aan het vergaan in de baarmoeder.

(Net geboren)

Helaas was de baarmoeder van Fairlane niet meer te redden en dit manneke zal dus het enige kitten van Fairlane ooit zijn.

Gister eenmaal thuis is Fairlane rustig gaan liggen en hebben wij de kleine man bij haar gelegd. Ze was nog volledig van de wereld en had flink pijn, maar ze liet de kleine wel toe en vannacht heeft hij zelfs bij haar mogen drinken. Om de beurt zijn we vannacht om de twee uur opgestaan om de kleine bij te voeren en mams even te laten lopen.

Wat we wel ontdekt hebben is dat de kleine het niet leuk vind alleen te zijn wan hij schreeuwt dan de hele buurt bij elkaar. We hebben nu voor hem een verwarmd knuffeltje gemaakt, nu kan hij lekker knuffelen met zijn beer-broer.

Hopelijk gaat Fairlane de andere zorg ook op zich nemen, maar met een flinke ritssluiting en veel pijn kan dit nog even op zich laten wachten en zullen wij de zorg van haar overnemen waar nodig.

Het gaat me beide heel erg goed en Duncan word al een hele grote man. Hij is vernoemd naar de acteur in the Green Mile, omdat hij ook een grote vriendelijke reus is.