Informatie · Vraag & Antwoord

 

Hieronder een aantal vragen die wij regelmatig via de mail gesteld krijgen.


Vraag: Wat kost een kitten bij jullie?

Antwoord: Een normale Maine Coon kitten kost €650,-. Een Polydactyl kitten kost €800,-. Voor meer informatie over het verschil tussen een gewone Maine Coon en een Polydactyl Maine Coon is te vinden bij "Wat is polydactyl"


Vraag: Hoe oud zijn de kittens als zij mogen verhuizen?

Antwoord: De kittens zijn, mits alles goed gaat en iedereen gezond is 13 weken als zij gaan verhuizen.


 Vraag: Zijn de katertjes gecastreerd als zij verhuizen?

Antwoord: Nee, wij vinden 13 weken veel te jong voor een castratie. Er zijn dierenartsen die dit wel doen, onze dierenarts  raad dit ook echt af.


Vraag: Kan ik een kitten ook zonder stamboom kopen bij jullie? Ik vind de kitten zo duur.

Antwoord: Nee, wij verkopen kittens alleen met alles er op en er aan. Meer informatie hierover staat bij "Een kitten aanschaffen".


Vraag: Zijn de kittens geënt als zij gaan verhuizen?

Antwoord: Ja, de kittens zijn 2 maal geënt als zij gaan verhuizen.


Vraag: Zijn de kittens gechipt als zij gaan verhuizen?

Antwoord: Ja, de kittens hebben een chip als zij gaan verhuizen.


Vraag: Zijn de kittens tegen wormen en vlooien behandeld als zij gaan verhuizen?

Antwoord: Ja, de kittens zijn meerdere malen tegen wormen en vlooien behandeld als zij gaan verhuizen.


 Vraag: Testen jullie de fokdieren op erfelijke ziekten?

Antwoord: Ja, wij testen alle dieren waar wij een nestje mee nemen op erfelijke ziekten, welke dat allemaal zijn staat bij "ziekten waar wij op testen"


Vraag: Doen jullie ook mee aan shows?

Antwoord: Nee, wij doen niet mee aan shows, dit is een bezigheid die niet voor ons is weggelegd.


Vraag: Mag ik met mijn kitten een nestje nemen?

Antwoord: Nee, op al onze kittens zit een fokverbod, dit staat ook in de verkoopovereenkomst aangegeven. Meer informatie hierover is te vinden bij "ons beleid"


Vraag: Moet ik een Maine Coon borstelen en kammen?

Antwoord: Ja, een Maine Coon heeft een lange en dikke vacht. Voor een langharige kat zijn ze makkelijk te onderhouden, maar er moet wel wekelijks geborsteld en gekamt worden om klitten in de vacht te voorkomen.


Vraag: Hoe vaak moet ik een kat ontwormen? 

Antwoord: Bij een kitten moet dit iedere maand tot zij 6 maanden oud zijn, daarna word aangeraden dit 4x per jaar te doen. 


Vraag: Hoe vaak moet ik een kat tegen vlooien behandelen?

Antwoord: Dit ligt aan het middel dat gebruikt word. Op de verpakking staat aangegeven hoe lang het middel werkzaam is en het is verstandig dit ook aan te houden.


Vraag: Moet ik mijn (binnen) kat laten in-enten?

Antwoord: Ja, het is verstandig katten jaarlijks te laten enten. Ook katten die niet buiten komen. Er zijn ziekten die de eigenaar mee naar huis kan nemen en op die manier alsnog de kat kan besmetten. 


Vraag: Welke voeding geven jullie?

Antwoord: Wij voeren onze katten Royal Canin. Hiervan zijn erg veel verschillende varianten te krijgen, wij zelf hebben positieve ervaring met de Royal Canin Maine Coon en de Royal Canin Hair & Skin. Kijk zelf naar de leefomstandigheden van de kat (komt hij buiten, blijft hij binnen, is hij actief, is hij lui? En kijk dan naar wat hij/zij nodig heeft. 


Vraag: Krijgen wij ook een kitten pakket bij aankoop van een kitten?

Antwoord: Ja, wij stellen een zeer uitgebreid kitten pakket samen. Deze krijgt u mee bij het ophalen van het kitten.


Vraag: Wat zit er allemaal in het kittenpakket?

Antwoord: Verschillende merken (goed) voer, de reden dat wij verschillende merken in het pakket doen is omdat wij mensen zelf willen laten kiezen welke voeding goed bij hun kat en leefstijl past, dit is niet voor iedereen hetzelfde dus willen wij mensen kennis laten maken met verschillende goede merken. 

Een DVD met foto's en filmpjes van de tijd dat de kittens bij ons zijn opgegroeid, speeltjes, folders met veel informatie, kortingsbonnen voor voeding, de test resultaten van de ouders, paspoort en de stamboom van het kitten.


Vraag: Wat is goede voeding?

Antwoord: Dat is lastig te zeggen aangezien dit voor iedereen anders kan zijn en niet elke kat is hetzelfde en heeft dus dezelfde voeding nodig. Wij zelf voeren Royal Canin maar in ons kitten pakket hebben wij ook Proplan, Smolke en Fokker zitten. Een goede voeding bevat alles wat de kat nodig heeft en heeft geen of zo min mogelijk extra toevoegingen als kleur, geur en smaakstoffen. Er zijn mensen die alleen rauw vlees geven, er zijn mensen die alleen brokken geven en er zijn ook mensen die dit samen geven, de meningen over dit onderwerp zijn verdeeld.


Vraag: Op welke leeftijd moet mijn kitten gesteraliseerd / gecastreerd worden?

Antwoord: Bij een kater is dit meestal rond de 10 maanden, maar als u andere niet geholpen poezen in huis heeft raden wij aan de kater streng in de gaten te houden, somige katers dekken al met 6 maanden dus als de kater interesse in de poezen gaat tonen is het verstandig hem eerder te laten helpen. Voor poezen is dit na de eerste krolsheid (nooit tijdens!)