Onze Cattery · Een kitten aanschaffen

De aanschaf

Een kitten aanschaffen die je niet zo maar. Je denkt er over na, en nog eens over na, en mits nodig overleg je dit met het gezin.

Je moet er ook echt goed over na denken, want het is een dier van vlees& bloed en zo’n dier heeft gevoel. Een kat kan een leeftijd van 20 jaar bereiken. Dus het is ook niet voor eventjes.

Dus koop nooit een kitten in een opvlieging, maar denk er echt goed over na.

Je moet er altijd voor de kat zijn, goede uitgebalanceerde voeding geven, 1x per jaar naar de dierenarts en als ze ziek zijn naar de dierenarts gaan, en als je op vakantie gaat moet je opvang regelen.


 De Stamboom

Onze kittens hebben een stamboom, maar als je op internet gaat zoeken worden ook veel Maine Coon kittens aangeboden die geen stamboom hebben, vraag je zelf dan eens af waarom ze zonder stamboom worden aangeboden.

Vaak voorkomende redenen zijn:

 - inteelt nestjes ( moeder en zoon, vader en dochter, broer en zus)

- nestjes die geboren zijn met erfelijke ziektes of de kans deze te dragen (HCM / Fiv / FeLV / PKD) de ouders zijn dan ook vaak niet getest.

- verdachte lijnen ( katten met een fout karakter, katten uit inteelt nestjes die weer nestjes hebben gekregen)

- geen raszuivere nestjes ( een kruising, tussen twee rassen)

- Uitbuiten van poezen ( je mag maar een bepaald aantal keer een nestje krijgen in een bepaalde tijd, anders krijg je geen stamboom)

 Een stamboom krijg je niet zomaar. Je moet aangsloten zijn bij een vereniging en hun richtlijnen volgen.

Een stamboom is niet alleen voor het fokken of showen, je kunt ook op een stamboom de geschiedenis van de kat terug kijken en zien wie de voorouders zijn.


Gezondheid van een kitten

Als u bij ons een kitten koopt is hij/zij door de dierenarts 2 x ingeënt, meerdere malen ontwormd en heeft een gezondheidsverklaring van de dierenarts gekregen. Ook krijgt het kitten een paspoortje mee, met alle gegevens over het kitten en zijn / haar gezondheid er in. Het kitten is gezond, mits er iets anders wordt verteld door ons.

De ouders zijn getest op HCM / Fiv / FeLV / PKD, SMA, Patella en PRA.

Ondanks al deze dingen, kun je er niet voor zorgen dat een kitten niet ziek wordt. Het is een levend wezen, dat net als iedereen ziek kan worden. 


 Fok / show / huisdier

Als u een kitten wilt kopen, willen we wel weten waarom u het kitten wilt kopen. Niet alle katten zijn geschikt voor de fok of de show.

Er zijn cattery’s die hun kittens alleen als huisdier willen verkopen, dan komt er een verkoopcontact bij dhet kitten en daar staat een fokverbod in. Dat is ook hetgeen waar wij als cattery voor gekozen hebben. Om zo te kunnen verkomen dat onze kittens bij broodfokkers terecht komen.

Ook al wil je met een poes maar 1x een nestje hebben, gewoon voor de leuk, dat is ook fokken.


 Conclusie

Als u na het lezen van deze tekst na een paar nachten goed geslapen toch een kitten wilt kopen, Koop dan echt alleen een kitten waar u een goed gevoel bij hebt,  zowel bij de fokker als bij het kitten, dus ga niet zonder een goed een gevoel over beide een kitten kopen, omdat deze toevallig zo mooi en lief is. Wij zeggen ook altijd, een kitten zoekt zijn baasje uit, het baasje de kitten niet. Dan weet u zeker dat u met een maatje voor het leven naar huis toe gaat.

Dat geldt hetzelfde voor ons als fokkers, onze kittens gaan niet zomaar naar de eerste de beste koper, Er moet ook een goed gevoel naar de toe koper zijn. Want je kleintje gaat verhuizen waar je 13 weken voor gezorgd hebt en dat is niet niks.

Onze kittens worden elke dag gewogen en dat wordt bijgehouden op schema, er worden elke week sowieso foto's gemaakt voor de nieuwe eigenaren om te zien hoe een kleintje groeit en toch veel veranderd. Deze worden op een DVD gezet en gaat samen met het kitten, een kitten pakket en paspoortje naar zijn nieuwe huisje. 

Ze krijgen bij ons alleen hoogwaardig voer ( Royal Canin baby cat, Royal Canin kitten en Royal Canin Maine Coon kitten), ze zijn als ze gaan verhuizen kattenbak zindelijk ( wij gebruiken katten grit) en gezond mits er anders wordt bij verteld.

Ze groeien op in de huiskamer, krijgen iedere dag aandacht, er wordt met ze gespeeld en ze groeien op met andere katten.

 


 

Mocht u interesse hebben in onze kittens, neem dan gerust contact op en kom dan eens vrijblijvend kijken, de koffie, thee, limonade staat dan klaar.

De kittens mogen pas na 5 weken bezoek ontvangen. En gaan pas met 13 weken naar hun nieuwe eigenaar toe.