Onze Cattery · Ons beleid

 

Voordat wij gaan fokken met een poes of kater zal hij/zij worden getest. Dus beiden ouders van het kitten hebben testen ondergaan en zijn hier dan ook 100% voor geslaagd.

Al onze dieren lopen gewoon lekker los in huis, dus ze zijn niet opgesloten in hokjes, rennen, buitenverblijven of wat dan ook. Het zijn onze huisdieren waar we zo nu en dan een nestje mee nemen.


 Verkoop van kittens,

Wij verkopen onze kittens alleen aan liefhebbers, er mag dus niet gefokt worden met onze kittens. Er komt ook een fokvernod in de verkoopovereenkomst te staan.


De kittens groeien de eerste weken van hun leven boven op een aparte kitten kamer op met hun moeder, broertjes en zusjes. Dit omdat ze nog “breekbaar” zijn. Natuurlijk zijn wij meerdere malen op een dag op "De kitten kamer" te vinden, voor een lekkere portie aandacht en natuurlijk een controle of iedereen gezond is en goed groeit. Na de eerste weken zullen de kittens gezellig met ons mee naar beneden gaan om daar de wereld en de andere katten verder te kunnen onderzoeken. Dus meerendeels van de tijd dat de kittens bij ons opgroeien zal dit in huiselijke sfeer gebeuren, en zullen ze wennen aan alle dagelijkse dingen als stofzuigen, vallende voorwerpen, onverwachtse geluiden enz. En natuurlijk de nodige aandacht en liefde.


De kittens mogen bij ons vanaf +/- 5 weken bezoek ontvangen. Mits iedereen gezond is. Dit in verband met besmettings gevaar.

Als de kittens dan gaan verhuizen naar hun nieuwe baasjes zijn de kittens ongeveer 13 weken oud. Ze zijn dan 2 x ingeënt, diverse malen ontwormd, preventief behandeld tegen vlooien en gechipt.

De kittens verhuizen natuurlijk niet met lege pootjes naar hun nieuwe huisje. Ze krijgen nog van alles mee. Een dierenpaspoort & gezondheidsverklaring van onze dierenarts. Een NLKV stamboom. Een leuk kitten pakketje met Royal Canin Kittenvoer en leuke speeltjes en een DVD met foto’s en filmpje vanaf de geboorte.


Wij hanteren een vaste prijs voor onze kittens:

Gewone en non-poly kitten € 650,-

Polydactyl kitten € 800,-


Omdat wij zo veel tijd en liefde in onze Coontjes steken verwachten we van de koper natuurlijk ook het een en ander terug. Zo verkopen wij onze kittens dus ook met een koopovereenkomst. Hier staan wat dingen in die wij verwachten van de koper, maar ook wat de koper van ons kan verwachten.

Dingen die er bijvoorbeeld in staan zijn dat onze Coontjes niet vrij buiten mogen lopen, dit voor het gevaar voor verkeer, ziektes, vechten en andere ongelukken. Een afgezette tuin, of een ren is natuurlijk geen probleem.

Wat we natuurlijk ook erg belangrijk vinden is dat de nieuwe eigenaar tijd heeft voor zijn/haar nieuwe huisgenootje, dus dat de kitten niet de hele dag alleen thuis is. Maine Coons zijn sociale dieren, ze hebben aandacht en liefde nodig, van u en of een speelmaatje.

Dan zijn er ook nog dingen als gezondheid. Ontvlooien, ontwormen, jaarlijkse entingen, en een dierenarts bezoek als er twijfel is bij ziekte. Dit zijn voor ons vanzelfsprekende dingen, maar helaas niet voor iedereen. Maar dit is wel iets wat wij ook verwachten van de nieuwe eigenaar.


Mocht u interesse hebben in een kitten van ons bent u van harte welkom om vrijblijvend te informeren via mail of telefoon of natuurlijk een bezoekje te komen brengen. Mocht u contact zoeken vertel dan ook iets over uzelf, zijn er meer dieren in huis etc.

Mailtjes met alleen “wat kosten ze?” Zullen we dan ook niet op reageren.